sábado, 5 de diciembre de 2015

04122015-VOTA-COMPROMÍS-PODEMOS-: *PROGRAMA ELECTORAL 20D2015*-1000 Propuestas para el cambio - 1000 Propostes per al Canvi -*ELECCIONS GENERALS 20D2015-ELECCIONES GENERALES*.

Eleccions20D2015-Elecciones20D2015
VOTA  COMPROMÍS - PODEMOS *EN VALENCIA : http://eselmoment.com/programa 
EN CASTELLANO:  http://eselmoment.com/cas/programa 


1000 Propostes per al Canvi
PROGRAMA ELECCIONS GENERALS 20 de desembre 2015

El Programa d’un Acord Ciutadà pel Canvi
Hi ha moments que condensen les esperances i il·lusions de molts anys i molta gent. El procés polític dels darrers temps ha obert la possibilitat de canvi. El 15M i la Primavera Valenciana posaren sobre la taula que les institucions estaven en mans de governants que les usaven en benefici propi i dels seus amiguets. Hi ha hagut una separació creixent entre la classe política i la ciutadania.
Quan els polítics han hagut de triar entre rescatar a la ciutadania o als poderosos no ha dubtat en trair a qui els havia votat, donant l’esquena a les demandes de la gent. Les decisions s’han presentat com a inevitables, autèntics dictats obligatoris dels poders que no es presenten a les eleccions. Aquesta situació d’expropiació de la democràcia feia necessari que gent corrent donara un pas avant per a recuperar les institucions i posar-les al servei de totes les persones.
El 24 de maig vam fer un primer pas que cal continuar. “Som el Poble”, els repetíem. Som eixa comunitat de persones que matinem cada dia pera fer funcionar el país. Nosaltres som les mares, els mestres, les emprenedores, els dependents, les cambreres. Som els i les que patim per a arribar a final de mes, les que tenim cada dia l’amenaça de l’atur o d’haver de tancar l’empresa. Som els veïns i veïnes que convivim paret amb paret. Som les persones perjudicades per eixes polítiques que ara podem canviar: les persones que hem vist baixar els salaris i augmentar la temporalitat, caure les beques i pujar les taxes de la universitat, congelar les pensions i augmentar els impostos, empitjorar els serveis públics i no cobrar la dependència; les que hem vist com eixos recursos retallats anaven al pou del deute i les butxaques dels polítics, i com tot el model social que havien construït les nostres mares i pares l’estaven destruint en contra dels interessos i la voluntat de la gent.
Som el poble i no volem mai més unes institucions que governen contra nosaltres. Les elits valencianes tenen un projecte de país molt allunyat de les necessitats de la ciutadania. La seua aposta de convertir-nos en la platja de Madrid ha col·lapsat per insostenible i injusta. L’herència que ens han deixat ha segut una societat empobrida, un model econòmic esgotat per la seua orientació cap a la rajola i l’especulació, unes institucions de segona amb poca capacitat per a fer polítiques per la manca de recursos. El seu projecte de regió submisa ha venut una i altra vegada els interessos de la ciutadania valenciana, empitjorant així les condicions de vida de la majoria. El vell recurs del “Levante Feliz” ja no els serveix més per a tapar les misèries que han generat. Les elits de hui no són diferents de les d’ahir: les seues lleialtats no estan amb els valencians i les valencianes. Només responen a una pàtria: el seu patrimoni. Per a conservar els seus privilegis sempre han fet el que ha calgut: en el passat no dubtaren en abandonar la llengua i ara no han dubtat en actuar com una màfia que ha saquejat el país a base d’especulació i corrupció.
El tancament de RTVV i la tolerància amb l’infrafinançament estructural són dues cares de la mateixa política profundament antivalenciana. Nosaltres venim de tota una altra tradició: la de les valencianes i valencians que han suat per construir un futur per als seus. Som la gent corrent la que hem mantingut en peu esta comunitat, abans i ara. Ho hem fet quan vam fer brotar de la terra arròs i taronges i vam transformar la neu en gelats i la llauna en joguets. Ho hem fet quan hem parat desnonaments i hem teixit una xarxa potent de defensa dels serveis públics. Ho hem fet des dels tallers clandestins del tèxtil i calçat del Baix Vinalopó i les indústries de Sagunt. Ara tenim la generació més preparada i l’experiència dels qui sempre ho han deixat tot per a garantir que el pa entrara a cada casa per a posar en peus un projecte de país per a totes les persones.
Durant un temps, els governs del PP ens han fet avergonyir-nos de ser valencians i valencianes. No volem mai més haver de baixar el cap per ser la regió de la corrupció. Volem estar orgullosos i orgulloses de ser el país que garanteix la gratuïtat dels llibres escolars.
Els valencians som els que ens deixem la pell en fer que esta societat funcione i no els que s’han encarregat de saquejar-la, vendrela i enfonsar-la. Les valencianes som una comunitat d’iguals i no unes elits que ho volen tot en mans d’uns pocs. Des de Morella fins a Oriola, passant per Requena i Alacant, la gent que habitem este territori aspirem a un projecte de futur en comú. Ens reconeixem com una comunitat plural, amb dues llengües i dues denominacions. Ens volem com una societat on tots i totes tinguen oportunitats de prosperar, vinguen d’on vinguen i parlen com parlen.
En el passat, les disputes estèrils per banderes i noms van fer-nos dèbils, obtenint una autonomia de segona amb un estat del benestar devaluat. De tant d’ofrenar les glòries que no tenim ens hem convertit en l’autonomia més endeutada. Les elits han volgut que ens agenollàrem; nosaltres cridem que volem una relació d’igualtat com un dels pobles que forma l’Espanya plurinacional. Insistim: les condicions per al canvi estan donades. Però este no és ni inevitable ni irreversible. El 24 de maig vam fer un primer pas que ja està donant fruits; ara toca tancar este cicle electoral articulant l’espai democràtic que és socialment majoritari.
Són temps de canvi i això requereix de noves eines. El present acord assenta unes bases sòlides per a construir eines capaces de materialitzar les demandes de la gent. És un acord inèdit al representar una gran aliança de futur entre organitzacions, partits, sindicats, moviments socials, plataformes i ciutadania. Els signants volem llançar un missatge: tenim el mateix projecte de futur per a la societat valenciana. Venim de llocs molt diferents i en el passat hem votat a partits diversos, però ara ens uneix una idea forta: un projecte de país per a tots oposat a la societat de privilegiats que els que governaven la Generalitat i encara governen l’Estat volen. La voluntat d’una majoria de valencians i valencianes va per altres camins:
1   Recuperar i ampliar l’Estat del Benestar equiparant-lo als nivells europeus.
2   Rescatar la democràcia per a que mai més les polítiques que ens afecten estiguen decidides per elits que no es presenten a les eleccions.
3   Impulsar la transparència, la participació i la honestedat en el funcionament de les institucions, desterrant la corrupció, el nepotisme i el balafiament.
4   Garantir els drets socials per a que totes les persones tinguen cobertes les necessitats bàsiques i puguen accedir a les mateixes oportunitats de futur.
5   Impulsar polítiques efectives d’igualtat, que combaten l’exclusió social i eliminen qualsevol discriminació de gènere.
6   Adoptar la sostenibilitat com a principi rector de la societat, l’economia i el medi ambient.
Per això, apostem per un canvi en l’orientació de les polítiques públiques:
Les actuals polítiques d’austeritat són estèrils econòmicament i generadores de patiment i exclusió social. La forma d’activar la recuperació per a tots no és retallar sinó destinar recursos públics a generar activitat econòmica en sectors sostenibles. La reducció del dèficit públic (de la GV, de l’Estat) ha d’estar subordinada a l’aplicació de polítiques de desenvolupament econòmic.
La inversió social pública s’ha d’equiparar als estàndards europeus. L’Estat del Benestar valencià ha estat de segona, amb una despesa inferior a l’espanyola i l’europea. La Comunitat Valenciana ha de recuperar la senda de convergència social amb el model social avançat del nord d’Europa. Els drets socials han de comptar amb suficiència pressupostària per implementar-los. Per això, són necessaris 3 elements: (1) la quita de la part del deute de la Generalitat amb l’Estat corresponent a l’infrafinançament, (2) la negociació d’un nou sistema de finançament centrat en la corresponsabilitat fiscal i (3) la derogació de l’article 135 de la Constitució Espanyola.
L’Auditoria ciutadana és la fórmula per a determinar els efectes de les mesures econòmiques dels darrers anys i la responsabilitat en el deute i en el rescat bancari. A més, és imprescindible una reforma fiscal profunda que ha de basar-se en garantir recursos suficients per a fer sostenible la despesa pública, redistribuir cap als que menys tenen i eliminar els privilegis d’uns pocs. Cal equiparar la tributació efectiva de grans empreses i grans patrimonis a la de la resta de la població per a fer efectiva la progressivitat. Cal combatre enèrgicament el frau fiscal i promoure un marc tributari europeu capaç de gravar els fluxos de capital i acabar amb els paradisos fiscals.
Les institucions públiques han de gestionar els recursos públics de forma eficient i transparent. Per això, calen mecanismes eficaços per a combatre la corrupció, el clientelisme, els privilegis dels amiguets i el balafiament de recursos. Així mateix, les institucions públiques han de tenir un paper actiu en la vida econòmica, regulant el mercat, redistribuint les rendes, produint serveis fonamentals, estabilitzant les fluctuacions i guiant el desenvolupament. La idea extrema del lliure mercat s’ha de substituir per un paradigma mixt: el mercat i l’estat han d’actuar com a institucions complementàries per a la generació de benestar per a tots i totes.
Les activitats bàsiques per a l’existència humana han d’estar fora de la lògica dels beneficis. Volem que siguen les institucions públiques les que proporcionen la sanitat, l’educació, les pensions, la dependència i les cobertures socials. Apostem així mateix per un paper actiu del sectors no lucratius (l’Estat i el 3r sector) en sectors estratègics com els transports, l’energia i l’aigua, les telecomunicacions i l’habitatge. Els drets de ciutadania no poden estar subordinats als interessos lucratius d’uns pocs. Cal tendir cap a una societat inclusiva que substituïsca el concepte assistencial actual per una concepció universal de garantia de drets.
El sector financer és una part actora central per al desenvolupament econòmic i social que ha de tenir una regulació pública efectiva. A més, l’existència d’una banca pública és fonamental per a que el sistema financer estiga al servei de les necessitats de l’economia real. Cal una refundació del BCE, situant-lo dins de paràmetres democràtics i habilitantlo per a estimular la creació d’ocupació i el desenvolupament.
No hi ha eixida de la crisi sense un nou model productiu que afronte la transició ecològica cap a les renovables i els sectors verds i la modernització de l’estructura econòmica apostant per la innovació en la línia dels models avançats del nord d’Europa. Per això, ens cal una política industrial activa que estimule la consolidació d’activitats amb futur enterrant el model d’especulació immobiliària i turisme de baixa qualitat que ens ha portat a la crisi. Cal assegurar les inversions necessàries per a combatre l’atur estructural.
Les societats del segle XXI han d’estar basades en les igualtats. La desigualtat social soscava la democràcia. La tendència polaritzadora que hem patit les darreres dècades ha de ser revertida amb la redistribució fiscal i amb una política de rendes que incremente progressivament els salaris. Per això, cal una nova reforma laboral capaç de conjugar l’estabilitat amb la flexibilitat, els augments salarials amb els increments de productivitat, avançant cap a una major implicació de les persones treballadores en la presa de decisions. La desigualtat de gènere és una vergonya per a una societat avançada. Cal continuar avançant per a que els salaris, les condicions de treball, els drets i la projecció vital no siguen diferent per a dones i homes. Per això, cal aprofundir en les polítiques de conciliació familiar. Front a un model on cadascú té el seu lloc, treballem per una societat on tots els llocs són de tot el món.
La democràcia és el pilar central de la nostra societat. La captura del dret a decidir de la ciutadania per poders que no es presenten a les eleccions ha de ser revertida. Totes les polítiques que afecten la ciutadania han de ser decidides per ella. Existeixen les condicions per a avançar cap a processos de presa de decisions més participats, donant veu a la societat civil i ampliant les qüestions sotmeses a votació directa de la ciutadania.
Moltes de les polítiques estan lligades a institucions europees, que l’actual arquitectura institucional situa en un terreny no-democràtic (un exemple del qual és la negociació del TTIP). Cal una reforma a fons de la Unió Europea i la zona Euro, situant-la dins dels paràmetres de la democràcia i l’estat del benestar. Volem més Europa (fiscalitat i pressupostos comunitaris) però només si això significa més democràcia i drets per a tots i totes.
La Constitució del 1978 ja no és capaç de garantir els drets i les polítiques a les que aspirem. Cal impulsar processos constituents en tots els nivells (valencià, estatal, europeu) basats en el protagonisme de la ciutadania. Cal una nova articulació territorial de l’Estat que permeta l’encaix de la plurinacionalitat. Volem noves institucions més transparents, més eficients i més obertes a la participació. Volem un blindatge efectiu dels drets socials. Les persones que firmem este acord som conscients que les eleccions de desembre no només decidiran qui ocuparà la cadira d’un o altre govern sinó que marcaran el rumb de l’Estat per a properes generacions i per tant, són d’una transcendència absoluta per al País Valencià. Els i les valencianes hem estat massa temps invisibles. Ara ens toca dir la nostra. Per nosaltres, per totes, per tots.
És el moment!

            3
Recuperar la democràcia
            5
Territori i Finançament


EN CASTELLANO:--------------------------------------------------------------

Hay momentos decisivos que marcan
el rumbo de nuestras vidas...
1000 Propuestas para el cambio
PROGRAMA ELECCIONES GENERALES 2015

El Programa de un Acuerdo Ciudadano por el Cambio
Hay momentos que condensan las esperanzas e ilusiones de muchos años y mucha gente. El proceso político de los últimos tiempos ha abierto la posibilidad de cambio. El 15M y la Primavera Valenciana pusieron sobre la mesa que las instituciones estaban en manos de gobernantes que las usaban en beneficio propio y de sus amiguetes. Ha habido una separación creciente entre la clase política y la ciudadanía.
Cuando los políticos han tenido que elegir entre rescatar a la ciudadanía o a los poderosos no ha dudado al traicionar a quienes los habían votado, dando la espalda a las demandas de la gente. Las decisiones se han presentado como inevitables, auténticos dictados obligatorios de los poderes que no se presentan a las elecciones. Esta situación de expropiación de la democracia hacía necesario que gente te diera un paso adelante para recuperar las instituciones y ponerlas al servicio de todas las personas.
El 24 de mayo hicimos un primer paso que hay que continuar. “Somos el Pueblo”, les repetíamos. Somos esa comunidad de personas que madrugamos cada día para hacer funcionar el país. Nosotros somos las madres, los maestros, las emprendedoras, los dependientes, las camareras. Somos los y las que sufrimos para llegar a final de mes, las que tenemos cada día la amenaza del paro o de tener que cerrar la empresa. Somos los vecinos y vecinas que convivimos pared con pared. Somos las personas perjudicadas por esas políticas que ahora podemos cambiar: las personas que hemos visto bajar los salarios y aumentar la temporalidad, caer las becas y subir las tasas de la universidad, congelar las pensiones y aumentar los impuestos, empeorar los servicios públicos y no cobrar la dependencia; las que hemos visto como esos recursos recortados iban al pozo de la deuda y los bolsillos de los políticos, y como todo el modelo social que habían construido nuestras madres y padres lo estaban destruyendo en contra de los intereses y la voluntad de la gente.
Somos el pueblo y no queremos nunca más unas instituciones que gobiernan contra nosotros. Las élites valencianas tienen un proyecto de país muy alejado de las necesidades de la ciudadanía. Su apuesta de convertirnos en la playa de Madrid ha colapsado por insostenible e injusta. La herencia que nos han dejado ha sido una sociedad empobrecida, un modelo económico agotado por su orientación hacia la baldosa y la especulación, unas instituciones de segunda con poca capacidad para hacer políticas por la carencia de recursos. Su proyecto de región sumisa ha vendido una y otra vez los intereses de la ciudadanía valenciana, empeorando así las condiciones de vida de la mayoría. El viejo recurso del “Levante Feliz” ya no les sirve para tapar las miserias que han generado. Las élites de hoy no son diferentes de las de ayer: sus lealtades no están con los valencianos y las valencianas. Sólo responden a una patria: su patrimonio. Para conservar sus privilegios siempre han hecho lo que hiciera falta: en el pasado no dudaron al abandonar la lengua y ahora no han dudado al actuar como una mafia que ha saqueado el país en base a la especulación y la corrupción.
El cierre de RTVV y la tolerancia con la infrafinanciación estructural son dos caras de la misma política profundamente antivalenciana. Nosotros venimos de otra tradición: la de las valencianas y valencianos que han sudado para construir un futuro para los suyos.
Somos la gente corriente la que hemos mantenido en pie esta comunidad, antes y ahora. Lo hemos hecho cuando trabajamos para que brotaran de la tierra arroz y naranjas y transformamos la nieve en helados y la lata en juguetes. Lo hemos hecho cuando hemos parado desahucios y hemos tejido una red potente de defensa de los servicios públicos. Lo hemos hecho desde los talleres clandestinos del textil y calzado del Baix Vinalopó y las industrias de Sagunto. Ahora tenemos la generación más preparada y la experiencia de quienes siempre lo han dejado todo para garantizar que el pan entrara a cada casa para poner en pie un proyecto de país para todas las personas.
Durante un tiempo, los gobiernos del PP nos han hecho avergonzarnos de ser valencianos y valencianas. No queremos nunca más tener que bajar la cabeza por ser la región de la corrupción. Queremos estar orgullosos y orgullosas de ser el país que garantiza la gratuidad de los libros escolares. Los valencianos somos los que nos dejamos la piel al hacer que esta sociedad funcione y no los que se han encargado de saquearla, venderla y hundirla. Las valencianas somos una comunidad de iguales y no unas élites que lo quieren todo en manos de unos pocos. Desde Morella hasta Orihuela, pasando por Requena y Alicante, la gente que habitamos este territorio aspiramos a un proyecto de futuro en común. Nos reconocemos como una comunidad plural, con dos lenguas y dos denominaciones. Nos queremos como una sociedad donde todos y todas tengan oportunidades de prosperar, vengan de donde vengan y hablen como hablen.
En el pasado, las disputas estériles por banderas y nombres nos hicieron débiles, obteniendo una autonomía de segunda con un estado del bienestar devaluado. De tanto ofrendar las glorias que no tenemos nos hemos convertido en la autonomía más endeudada. Las élites han querido que nos arrodillamos; nosotros queremos una relación de igualdad como uno de los pueblos que forma la España plurinacional. Insistimos: las condiciones para el cambio están dadas. Pero esto no es ni inevitable ni irreversible. El 24 de mayo hicimos un primer paso que ya está dando frutos; ahora toca cerrar este ciclo electoral articulando el espacio democrático que es socialmente mayoritario.


Son tiempos de cambio y esto requiere de nuevas herramientas. El presente programa asienta unas bases sólidas para construir herramientas capaces de materializar las demandas de la gente. Es un acuerdo inédito al representar una gran alianza de futuro entre organizaciones, partidos, sindicados, movimientos sociales, plataformas y ciudadanía. Queremos lanzar un mensaje: tenemos el mismo proyecto de futuro para la sociedad valenciana. Venimos de lugares muy diferentes y en el pasado hemos votado a partidos diversos, pero ahora nos une una idea fuerte: un proyecto de país para todos opuesto a la sociedad de privilegiados que los que gobernaban la Generalitat y todavía gobiernan el Estado. La voluntad de una mayoría de valencianos y valencianas va por otros caminos:
7   Recuperar y ampliar el Estado del Bienestar equiparándolo a los niveles europeos.
8   Rescatar la democracia para que nunca más las políticas que nos afectan estén decididas por élites que no se presentan a las elecciones.
9   Impulsar la transparencia, la participación y la honestidad en el funcionamiento de las instituciones, desterrando la corrupción, el nepotismo y el despilfarro.
10                    Garantizar los derechos sociales para que todas las personas tengan cubiertas las necesidades básicas y puedan acceder a las mismas oportunidades de futuro.
11                    Impulsar políticas efectivas de igualdad, que combaten la exclusión social y eliminan cualquier discriminación de género.
12                    Adoptar la sostenibilidad como principio rector de la sociedad, la economía y el medio ambiente.
Por eso, apostamos por un cambio en la orientación de las políticas públicas:
Las actuales políticas de austeridad son estériles económicamente y generadoras de sufrimiento y exclusión social. La forma de activar la recuperación para todos no es recortar sino destinar recursos públicos a generar actividad económica en sectores sostenibles. La reducción del déficit público (de la GV, del Estado) tiene que estar subordinada a la aplicación de políticas de desarrollo económico.
La inversión social pública se tiene que equiparar a los estándares europeos. El Estado del Bienestar valenciano ha estado de segunda, con un gasto inferior a la española y la europea. La Comunidad Valenciana tiene que recuperar la senda de convergencia social con el modelo social avanzado norteño de Europa. Los derechos sociales tienen que contar con suficiencia presupuestaria para implementarlos. Por eso, son necesarios 3 elementos: (1) la quita de la parte de la deuda de la Generalitat con el Estado correspondiente a la infrafinanciación, (2) la negociación de un nuevo sistema de financiación centrada en la corresponsabilidad fiscal y (3) la derogación del artículo 135 de la Constitución Española.
La Auditoría ciudadana es la fórmula para determinar los efectos de las medidas económicas de los últimos años y la responsabilidad en la deuda y en el rescate bancario. Además, es imprescindible una reforma fiscal profunda que tiene que basarse en garantizar recursos suficientes para hacer sostenible el gasto público, redistribuir hacia los que menos tienen y eliminar los privilegios de unos pocos. Hay que equiparar la tributación efectiva de grandes empresas y grandes patrimonios a la del resto de la población para hacer efectiva la progresividad. Hay que combatir enérgicamente el fraude fiscal y promover un marco tributario europeo capaz de grabar los flujos de capital y acabar con los paraísos fiscales.
Las instituciones públicas tienen que gestionar los recursos públicos de forma eficiente y transparente. Por eso, hacen falta mecanismos eficaces para combatir la corrupción, el clientelismo, los privilegios de los amiguetes y el despilfarro de recursos. Así mismo, las instituciones públicas tienen que tener un papel activo en la vida económica, regulando el mercado, redistribuyendo las rentas, produciendo servicios fundamentales, estabilizando las fluctuaciones y guiando el desarrollo. La idea extrema del libre mercado se tiene que sustituir por un paradigma mixto: el mercado y el Estado tienen que actuar como instituciones complementarias para la generación de bienestar para todos y todas.
Las actividades básicas para la existencia humana tienen que estar fuera de la lógica de los beneficios. Queremos que sean las instituciones públicas las que proporcionan la sanidad, la educación, las pensiones, la dependencia y las coberturas sociales. Apostamos así mismo por un papel activo de los sectores no lucrativos (el Estado y el 3r sector) en sectores estratégicos como los transportes, la energía y el agua, las telecomunicaciones y la vivienda. Los derechos de ciudadanía no pueden estar subordinados a los intereses lucrativos de unos pocos. Hay que tender hacia una sociedad inclusiva que sustituya el concepto asistencial actual por una concepción universal de garantía de derechos.
El sector financiero es una parte actora central para el desarrollo económico y social que tiene que tener una regulación pública efectiva. Además, la existencia de una banca pública es fundamental para que el sistema financiero esté al servicio de las necesidades de la economía real. Hace falta una refundación del BCE, situándolo dentro de parámetros democráticos y habilitándolo para estimular la creación de empleo y el desarrollo.
No hay salida de la crisis sin un nuevo modelo productivo que afronte la transición ecológica hacia las renovables y los sectores verdes y la modernización de la estructura económica apostando por la innovación en la línea de los modelos avanzados norteños de Europa. Por eso, nos hace falta una política industrial activa que estimulo la consolidación de actividades con futuro enterrando el modelo de especulación inmobiliaria y turismo de baja calidad que nos ha traído a la crisis. Hay que asegurar las inversiones necesarias para combatir el paro estructural.
Las sociedades del siglo XXI tienen que estar basadas en las igualdades. La desigualdad social socava la democracia. La tendencia polarizadora que hemos sufrido las últimas décadas tiene que ser revertida con la redistribución fiscal y con una política de rentas que incremente progresivamente los salarios. Por eso, hace falta una nueva reforma laboral capaz de conjugar la estabilidad con la flexibilidad, los aumentos salariales con los incrementos de productividad, avanzando hacia una mayor implicación de las personas trabajadoras en la toma de decisiones. La desigualdad de género es una vergüenza para una sociedad avanzada. Hay que continuar avanzando para que los salarios, las condiciones de trabajo, los derechos y la proyección vital no sean diferentes para mujeres y hombres. Por eso, hay que profundizar en las políticas de conciliación familiar. Frente a un modelo donde cada cual tiene su lugar, trabajamos por una sociedad donde todos los lugares son de todo el mundo.
La democracia es el pilar central de nuestra sociedad. La captura del derecho a decidir de la ciudadanía por poderes que no se presentan a las elecciones tiene que ser revertida. Todas las políticas que afectan a la ciudadanía tienen que ser decididas por ella. Existen las condiciones para avanzar hacia procesos de toma de decisiones más participados, dando voz a la sociedad civil y ampliando las cuestiones sometidas a votación directa de la ciudadanía. Muchas de las políticas están ligadas a instituciones europeas, que la actual arquitectura institucional sitúa en un terreno no-democrático (un ejemplo del cual es la negociación del TTIP). Hace falta una reforma a fondo de la Unión Europea y la zona Euro, situándola dentro de los parámetros de la democracia y el estado del bienestar. Queremos más Europa (fiscalidad y presupuestos comunitarios) pero sólo si esto significa más democracia y derechos para todos y todas.
La Constitución del 1978 ya no es capaz de garantizar los derechos y las políticas a las que aspiramos. Hay que impulsar procesos constituyentes en todos los niveles (valenciano, estatal, europeo) basados en el protagonismo de la ciudadanía. Hace falta una nueva articulación territorial del Estado que permita la ensambladura de la plurinacionalidad. Queremos nuevas instituciones más transparentes, más eficientes y más abiertas a la participación. Queremos un blindaje efectivo de los derechos sociales. Somos conscientes que las elecciones de diciembre no sólo decidirán quién ocupará la silla de uno u otro gobierno sino que marcarán el rumbo del Estado para próximas generaciones y por lo tanto, son de una trascendencia absoluta para el País Valenciano. Los y las valencianas hemos sido demasiado tiempo invisibles. Ahora nos toca decir la nuestra. Por nosotros, por todas, por todos.
¡Es el momento!

            3
Recuperar la democracia.

            5
Territorio y Financiación
No hay comentarios:

Publicar un comentario

http://compromispodemperrelleu.blogspot.com.es
https://www.facebook.com/compromispodemperrelleu/